Sunteti aici Prima pagină » Centru media » Comunicate de presă » Ibalgin Baby devine Algin Baby

04.09.2014:

Ibalgin Baby devine Algin Baby

Algin baby logo

Bucureşti, 4 septembrie 2014 – Începând din această toamnă, părinţii vor găsi în farmacii suspensia orală Ibalgin Baby (ibuprofen, 100 mg/5 ml) sub un nou nume - Algin Baby. Medicamentul, eliberat pe bază de prescripţie medicală, rămâne 100% compensat. Singura schimbare este cea legată de nume, produsul rămânând în rest neschimbat.

Legislaţia din România nu permite existenţa aceleiaşi denumiri comerciale pentru medicamente cu statut diferit de eliberare, adică o denumire comercială să fie utilizată în paralel pentru medicamente eliberate cu şi fără prescripţie medicală. Întrucât gama Ibalgin conţine formele cu eliberare fără prescripţie medicală (OTC): comprimate şi gel / cremă (Ibalgin 200 mg, Ibalgin forte 400 mg, Ibalgin Rapid 400 mg, Ibalgin gel şi Ibalgin Sport), forma destinată copiilor - Ibalgin Baby 100mg/5 ml suspensie orală - îşi schimbă denumirea în Algin Baby, pentru a putea rămâne cu statut de prescriere compensată în cazul unora dintre cele mai frecvent întâlnite simptome la copii: febra şi durerea.

Conform datelor de piață IMS Health, patru din zece cutii de suspensii pediatrice împotriva febrei şi durerii eliberate din farmacii la nivel naţional sunt cutii de Ibalgin Baby1.

„Ne onorează încrederea câştigată de-a lungul timpului de Ibalgin Baby. Schimbăm numele în Algin Baby, pentru a putea rămâne 100% compensat, la dispoziţia profesioniştilor din sănătate şi a părinţilor, în beneficiul copiilor care au nevoie de acest produs.”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi România.

Despre Zentiva, o companie Sanofi

Zentiva este parte a Grupului Sanofi începând cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecțiunilor inflamatorii, durerii, infecțiilor și bolilor sistemului nervos central, precum și asupra bolilor gastrointestinale și urologice.

Sanofi, lider mondial în producția de medicamente, descoperă, dezvoltă și distribuie soluții terapeutice pentru a îmbunătăți viața tuturor oamenilor. Sanofi deţine atuuri importante în domeniul sănătăţii şi se bazează pe 7 platforme de creştere: soluţii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fără prescripţie medicală, pieţe emergente şi sănătatea animalelor. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).

1Cotă de piaţă în unităţi pe segmentul de suspensii pediatrice (ibuprofen şi paracetamol), în perioada iunie 2013 – mai 2014, conform IMS Demand report Mai 2014

Persoane de contact

Camelia Nițu