Sunteti aici Prima pagină » Centru media » Comunicate de presă » 30 de liceeni vor face practică la fabrica Zentiva în cadrul programului Zentiva Express

02.09.2014:

• 12 dintre aceştia vor primi o ofertă de muncă după terminarea liceului

Școala de Valori logo

În perioada 02-12 septembrie 2014, Divizia Industrială a companiei farmaceutice Zentiva România, parte a grupului Sanofi, în parteneriat cu Școala de Valori,va desfăşura etapa de practicăpentru 30 de elevi selectaţi, în cadrul celei de-a treia ediţii a programului Zentiva Express.La final, 8 elevi absolvenţi ai clasei a XI-a vor beneficia de o bursă de studiu şi o ofertă de muncă după terminarea liceului, în timp ce 4 absolvenţi ai clasei a XII-a vor fi integraţi în echipa industrială începând din luna noiembrie 2014.

Pe 14 iulie a fost lansată deja a treia ediție a proiectului, la care s-au înscris peste 280 de elevi din licee cu profil tehnic din Bucureşti. Cei selectați, în număr de 55,au participat la o şcoală de vară cu ateliere de dezvoltare personală și profesională susţinute de facilitatori din cadrul organizaţiei Școala de Valori. Dintre aceştia, 30 au fost selectaţi pentru etapa de practică în fabrica de medicamente Zentiva, o companie Sanofi.

Această iniţiativă le oferă tinerilor participanţi oportunitatea de a dobândi abilităţi de comunicare, relaţionare interpersonală, creativitate şi lucru în echipă, în timp ce companiaZentivaare ocazia de a recruta tineri deosebiţi prin intermediul unui program de educaţie non-formală.

Daniel Tănase, HR Business Partner Zentiva şi manager de proiect Zentiva Express, ne povesteşte despre experienţa sa în acest program: Am fost membru în echipa de proiect în fiecare dintre ediţiile anterioare, 2012 şi 2013. Zentiva Express înseamnă pentru mine multă energie, încărcătură emoţională şi o legătură puternică creată întrecolegii din fabricăşi tinerii liceeni, precum şi un parteneriat frumos alături de Şcoala de Valori. Fiecare ediţie ne-a depăşit aşteptările, cu siguranţă şi în acest an se va întampla la fel.

Cătălina Marinescu, Manager HR & Services Zentiva, ne vorbeşte despre scopul acestui proiect: Programul Zentiva Express, aflat la a treia ediţie, a început dintr-o provocare. Divizia Industrială Zentiva avea nevoie să angajezere operatori şi ne-am dorit să identificăm și să dezvoltăm un program de impact, prin care să atingem două obiective: să contribuim la educaţia din România, iar în același timp să ne găsim colegii cei mai potriviţi care să îşi înceapă cariera în fabrica noastră.

Tinerii implicați în programul Zentiva Express experimentează etapele unui proces de angajare, învață prin practică alături de alți elevi de aceeași vârstă, își identifică valorile și își formează o perspectivă profesională mai clară.

Pentru Ştefan Pălărie, Preşedintele Şcolii de Valori, Zentiva Express este un program care oferă o mare valoare tuturor celor implicaţi: Programul Zentiva Express a ajuns la a treia ediție, oferind an de an o altfel de educație, experiență practică în fabrică, burse de studiu și locuri de muncă pentru adolescenții care își doresc cu adevărat să se alăture unei fabrici cu tradiție, cu mult respect şi grijă pentru viaţă.Nu ar fi ajuns atât dedeparte dacă programul nu ar fi oferit lucruri de mare valoare tuturor celor implicați.Compania Zentiva ajunge astfel la cei mai talentați, disciplinați, responsabili și doritori de muncă tineri, adolescenții se bucură de o experiență rară pe care nu și-o puteau imagina, iar noi, cei din Școala de Valori, ne ducem mai departe misiunea de a contribui la formarea unor oameni de caracter în România.

Datorită rezultatelor și impactului pozitiv al proiectului, Zentiva Express a fost desemnat “Cel mai bun program de recrutare și selecție în 2012”, în cadrul Galei Premiilor de Excelență HR Club.

Pentru detalii, vizitați site-ul proiectului Zentiva Express la scoaladevalori.ro/proiecte/zentiva-express.

Despre Şcoala de Valori

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Despre Zentiva

Zentiva este parte a Grupului Sanofi începând cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acoperăo gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecţiunilor inflamatorii, durerii, infecţiilor şi bolilor sistemului nervos central, precum şi asupra bolilor gastrointestinaleşi urologice.

Sanofi, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi deţine atuuri importante în domeniul sănătăţii şi se bazează pe 7 platforme de creştere: soluţii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fără prescripţie medicală, pieţe emergente şi sănătatea animalelor. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).