Sunteti aici Prima pagină » Centru media » Comunicate de presă » Emmanuelle VALENTIN-FOUCHS a fost numită Country Chair Sanofi România şi Moldova

14.12.2015:

Bucureşti, 14 decembrie 2015 – Sanofi anunţă numirea lui Emmanuelle Valentin-Fouchs în poziţia de Country Chair Sanofi România şi Moldova şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Zentiva S.A. începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Emmanuelle Valentin-Fouchs, anterior Vice-President Operational Excellence & Innovation Sanofi Europa, îi va urma lui Christophe Gourlet, care a fost numit în funcţia de Sanofi Global Brand Lead Diabetes.

În România, Sanofi a dezvoltat o platformă de business complexă, care include atât activitate comercială cât şi o prezenţă industrială puternică prin intermediul fabricii Zentiva. Compania este liderul pieței farmaceutice locale, cu o cotă de piaţă de 12% în termeni de volum şi 6,7% în termeni de valoare1.

"Companiile de succes ale viitorului sunt cele care nu se rezumă la furnizarea de medicamente, ci oferă reale soluţii şi servicii integrate. Sunt onorată să mă alătur unei organizaţii cu rădăcini atât de adânci pe plan local, care oferă soluţii integrate pacienţilor de peste 50 de ani şi continuă să se reinventeze în permanenţă pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de sănătate neacoperite. Cu un portofoliu diversificat, o unitate de producţie modernă şi o echipă profesionistă de peste 700 de angajați, compania noastră va continua să îşi consolideze poziţia de contribuitor valoros la economia locală, investitor pe termen lung în România şi, mai ales, partener pentru îmbunătățirea sănătății oamenilor”, a declarat Emmanuelle Valentin-Fouchs, Country Chair Sanofi România și Moldova şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Zentiva S.A.

1(IMS, MAT Septembrie 2015, preț achiziție în farmacie)

Scurtă biografie a lui Emmanuelle Valentin-Fouchs

Emmanuelle Valentin-Fouchs, cu o experiență de peste 20 de ani în industria farmaceutică, a absolvit Economia în cadrul Business School Lille. S-a alăturat Grupului Sanofi în octombrie 2007 în poziţia de Pharmacy Sales Director. În 2010 a preluat rolul de Vice President Business Excellence pentru Sanofi Franţa, iar în 2012 a fost promovată în poziţia de Vice President Operational Excellence pentru Sanofi Europa, concentrându-se pe managementul schimbării în activităţile de lansare, marketing şi comerciale pentru toate ţările europene în care Sanofi operează.

Despre Sanofi România

Sanofi România este o companie farmaceutică de top, care își îndeplinește angajamentul continuu față de pacienți, profesioniști din domeniul medical și comunitate, prin furnizarea de soluții de tratament accesibile și de înaltă calitate. Compania răspunde nevoilor de sănătate actuale printr-un portofoliu diversificat de peste 320 de produse, care include: medicamente inovatoare, medicamente generice prin intermediul Zentiva, o ofertă largă de produse eliberate fără prescripție medicală, vaccinuri prin intermediul Sanofi Pasteur, medicamente pentru boli rare și scleroză multiplă prin intermediul Genzyme.

Sanofi, lider mondial diversificat în domeniul sănătății, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluții terapeutice centrate pe nevoile pacienților. Sanofi deține active puternice în domeniul sănătății, cu șapte platforme de creștere: soluții pentru diabet, vaccinuri umane, medicamente inovatoare, produse medicale fără prescripție, piețe emergente, sănătatea animalelor şi noul Genzyme. Sanofi este cotat la Bursele din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).

Persoane de contact:

Camelia Niţu – Communication Manager, Sanofi România