Sunteti aici Prima pagină » Centru media » Comunicate de presă » Zentiva România a ales finaliştii programului de recrutare Zentiva Express

10.09.2013:

Zentiva România a ales finaliştii programului de recrutare Zentiva Express

12 tineri vor primi bursă de studiu şi vor avea oportunitatea să primească o ofertă de angajare la finalizarea studiilor liceale.

Zentiva România, cel mai mare producător local de medicamente, a desemnat cei 12 tineri finalişti ai programului de recrutare Zentiva Express, ediţia a II-a. Aceştia vor beneficia de o bursă de studiu pe durata anului şcolar 2013-2014, cu oportunitatea ca odată cu obţinerea diplomei de Bacalaureat să primească o ofertă de angajare în cadrul companiei.

Programul este realizat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi se adresează elevilor din liceele cu profil tehnic interesaţi de o carieră în domeniul producţiei farmaceutice. Prima ediţie a fost desemnată „Cel mai bun program de selecţie şi recrutare în 2012”, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă HR Club.

În programul Zentiva Express s-au înscris iniţial 250 de elevi de clasa a XI-a din colegii tehnice din ţară, număr dublu faţă de prima ediţie. Dintre aceştia, au fost selectaţi 50 de elevi care au participat la un atelier de educaţie nonformală, între 1 şi 5 iulie. La sfârşitul atelierului au fost selectaţi 30 de elevi ce au intrat în etapa următoare, respectiv cinci zile de practică în unitatea de producţie Zentiva România, în perioada 2-6 septembrie.

„Zentiva Express este un proiect care a schimbat vizibil tinerii participanţi. Au mai multă încredere în ei, ştiu ce înseamnă importanţa unui loc de muncă, responsabilitatea lucrului bine făcut şi lucrul în echipă. Sunt tineri implicaţi, curioşi şi competitivi, care au reuşit să impresioneze prin îndemânare şi determinare. La aflarea rezultatelor, majoritatea participanţilor la program şi-au exprimat dorinţa de a aplica pentru un loc de muncă la Zentiva, după terminarea studiilor”, a declarat Larisa Şerban, Manager de Proiect Şcoala de Valori.
“După terminarea liceului, îmi doresc să mă întorc în Zentiva, de această dată ca angajat”, confirmă Camelia Leahu, unul dintre participanţi.

Programul Zentiva Express
”Programul Zentiva Express este un program unic pentru că se adresează tinerilor de liceu şi pentru că aduce întâia oară, după mulţi ani, compania noastră aproape de tinerii absolvenţi. Am ales să contribuim la educaţia acestor tineri şi să dezvoltăm un program adaptat nevoilor noastre. Pentru că profilul de operator producţie farmaceutică este unul de nişă, ne-am dorit să creăm o punte între generaţii şi să implicăm seniorii ca mentori.” a declarat Cătălina Marinescu, HR Business Partner, Operaţiuni Industriale Zentiva.

“Suntem conştienţi că educaţia este esenţială în formarea profesională şi personală a tinerilor. Am ales să ne implicăm ca parteneri alături de organizaţii şi instituţii care demonstrează că le pasă de viitorul tinerilor români şi am dezvoltat împreună proiecte educaţionale în care dăm şanse elevilor de liceu să acumuleze cunoştinţe tehnice, dar şi să se descopere şi dezvolte ca oameni – cu valori personale aliniate la cele ale unei companii care îşi manifestă respectul pentru viaţă, pentru sănătate, cu responsabilitate şi dăruire. Ne considerăm o şcoală practică, unde se formează oameni care apreciază munca, un loc unde se investeşte în oameni, stimulând inovaţia şi performanţa.” a declarat Angela Posdărăscu, Manager Resurse Umane, Operaţiuni Industriale Zentiva.

Pentru detalii vizitaţi site-ul organizaţiei Şcoala de Valori www.scoaladevalori.ro sau pagina oficială de facebook: https://ro-ro.facebook.com/ScoaladeValori.

Despre Şcoala de Valori

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă a cărei VIZIUNE este transformarea României într-o societate bazată pe valori puternice, modele şi oameni de caracter. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi ne străduim să oferim tinerilor care vin la Şcoala de Valori experienţe de formare a caracterului: îi ajutăm să se descopere, să aibă mai multă încredere în sine, onestitate şi curaj asupra propriilor alegeri de viaţă prin activităţi nonformale, ateliere de valori, sesiuni de coaching, tabere, programe cu modele şi expunere internaţională.

Despre Zentiva

Zentiva este parte a Grupului Sanofi începând cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecţiunilor inflamatorii, durerii, infecţiilor şi bolilor sistemului nervos central, precum şi asupra bolilor gastrointestinale şi urologice.

Sanofi, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi deţine atuuri importante în domeniul sănătăţii şi se bazează pe 7 platforme de creştere: soluţii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fără prescripţie medicală, pieţe emergente şi sănătatea animalelor. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).