Zentiva contribuie de peste 55 de ani la îmbunătățirea sănătății românilor. Fiecare an a reprezentant un pas înainte către organizația de astăzi: suntem unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România, cu un portofoliu diversificat de medicamente generice moderne, de calitate și la prețuri accesibile.

Zentiva contribuie de peste 55 de ani la îmbunătățirea sănătății românilor.
Fiecare an a reprezentant un pas înainte către organizația de astăzi: suntem unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România, cu un portofoliu diversificat de medicamente generice moderne, de calitate și la prețuri accesibile.

Am evoluat și ne-am adaptam schimbărilor economice și sociale. Însă ne-am păstrat pasiunea pentru lucrul bine făcut, din dorința de a răspunde cât mai bine nevoilor de sănătate ale pacienților români și de a fi un contributor valoros la îmbunătățirea sistemului de sănătate.

Colaborarea cu profesioniștii din domeniul medical

Un rol esențial în respectarea acestui angajament l-a avut și îl va avea colaborarea cu profesioniștii din domeniul medical. Doar printr-un parteneriat corect și pe termen lung între industria farmaceutică și comunitatea medicală sunt posibile progresele în managementul diverselor afecțiuni și în dezvoltarea de soluții noi, în folosul pacienților din România și din lume.

Colaborările și interacțiunile companiei Zentiva cu profesioniștii din domeniul medical respectă întotdeauna cele mai înalte standarde etice, fiind bazate pe corectitudine, responsabilitate și transparență. Respectăm deplin legislația în vigoare, locală și globală, și ne ghidăm permanent după un cod etic intern strict, pentru a asigura aplicarea unor practici comerciale responsabile.

Din această perspectivă, Zentiva salută modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 2/2014, conform căreia transferurile de valoare către profesioniştii din domeniul medical trebuie făcute publice. În opinia noastră, creșterea gradului de transparență a relațiilor profesionale dintre industrie și specialiști contribuie la construirea și consolidarea unui mediu de lucru bazat pe încredere și responsabilitate, benefic întreagii societăți și mai ales pacienților.

DATE TRANSFER VALOARE

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.