Noi producem

Peste 100 de milioane de oameni au încredere în produsele noastre.

Zentiva

Aproximativ 50% dintre angajații Zentiva lucrează în echipele noastre de Operațiuni Industriale pentru a asigura furnizarea de medicamente.

Zentiva are patru unități proprii de producție:

  • Fabrica din Praga, Republica Cehă, cu peste 90 de ani de experiență
  • Fabrica 1 din București, cu peste 60 de ani de experiență
  • Fabrica 2 din București (Labormed), în România, achiziționată în 2020
  • Fabrica din Ankleshwar, în India, achiziționată în 2020

Aceste site-uri produc mai mult de 70% din portofoliul de produse Zentiva, restul provenind din rețeaua noastră de peste 250 de parteneri de aprovizionare.

În toate fabricile noastre desfășurăm programe de sustenabilitate, țintind să devenim neutri din punctul de vedere al amprentei de carbon până în 2030 (pentru Scop 1 și Scop 2) și realizând constant progrese în ceea ce privește consumul de energie, electricitate și apă și managementul deșeurilor.

Rețeaua noastră industrială

În timp ce fabricile de producție europene funcționează deja cu 100% energie regenerabilă, ajungem la 60% pentru fabrica noastră din Ankleshwar, India și căutăm opțiuni pentru a crește în continuare această pondere.

Fabricile Zentiva au o bună colaborare cu partenerii noștri de producție și aprovizionare pentru a produce o bază bună de cost al mărfurilor care să susțină performanța noastră. Acest lucru este esențial în cele trei tipuri de piață cheie din Europa - bazată pe interacțiunea cu medicii, bazată pe interacțiunea cu farmaciile și Key Accounts/bazată pe licitații. Avem o amprentă de producție extrem de flexibilă și suntem bine poziționați pentru a continua să ne îmbunătățim nivelul de servicii pentru clienți de-a lungul lanțului de aprovizionare. Am asigurat nivelul corect de investiții de capital în rețeaua noastră, ceea ce facilitează integrarea creșterii volumului în planul nostru pe termen mediu.