Știri de la Zentiva

Zentiva Romania va atinge producția de 100 milioane de unități comerciale până la finalul lunii decembrie

19 decembrie 2018    /    Comunicate de presă

Zentiva Romania va atinge producția de 100 milioane de unități comerciale până la finalul lunii decembrie

Record de producție din 2006 până astăzi

Zentiva România a atins la începutul acestei săptămâni o valoare a producției de 99 de milioane de unități comerciale, producție realizată de la începutul anului și până acum.

2018 este un an important pentru noi. Am trecut prin procesul de separare de Sanofi și am devenit o companie independentă susținută de fondul de investiții Advent International, noul proprietar al companiei. În luna noiembrie am atins producția de 90 milioane de unități comerciale de la începutul anului (echivalentul producției din întreg anul 2017) iar acum, suntem bucuroși să anunțăm că am atins în această săptămână producția record, de 99 de milioane. Săptămâna viitoare estimăm că vom atinge cifra de 100 milioane unități comerciale produse. Această performanță se datorează echipei Zentiva, a tuturor angajaților nostri, cărora doresc să le mulțumesc pentru implicare și responsabilitate.” a declarat Simona Cocoș, Directorul General al companiei.

Zentiva are o tradiție de peste 55 de ani în industria farmaceutică locală si s-a ”reinventat” în perioada 2000-2002, când practic fabrica s-a reconstruit cu echipamente și tehnologii noi. Fabrica Zentiva este una modernă, numai în perioada 2010-2017 investindu-se circa 20 milioane de euro în tehnologie, cercetare și resurse umane,  cele mai mari proiecte fiind secția de peleți, laboratorul de control al medicamentelor fabricate în afara UE și transferul pentru fabricație locală a 70 de produse.

Simona Cocoș: ”Genericele joacă un rol foarte important în Europa și, prin urmare, și în România. Fără generice, progresul în domeniul științei farmaceutice nu ar fi posibil. Companiile generice nu produc medicamente inovatoare, dar, datorită economiilor financiare care le implică, le permit guvernelor să aibă grijă de sănătatea cetățenilor lor. Credem că, fără generice, sistemele de sănătate nu ar putea fi durabile și sustenabile”

Compania Zentiva are un portofoliu variat de medicamente generice, produse de înaltă calitate, sigure și eficiente. Investițiile realizate în fabrică precum și echipa excepțională, expertiza ei, au contribuit la performanța industrială și financiară a companiei. Dorim să ne dezvoltăm și să ne depășim zi de zi. Suntem o companie etică, lucrăm la cele mai înalte standarde și dorim să dezvoltăm portofoliul pentru a ne ține promisiunea: să creștem accesibilitatea populației la tratamente.” a declarat Margareta Tănase, director fabrica Zentiva.

Despre Zentiva

Credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de acces mai bun la tratamente medicale. În prezent, soluțiile cotidiene, de care depindem toți, reprezintă baza pentru o viață sănătoasă. Zentiva este în serviciul europenilor. Susținem specialiștii din domeniul medical, farmaciștii și factorii de decizie din sănătate și împărtășim aceeași responsabilitate - de a contribui la reducerea costurilor și la îmbunătățirea accesului la servicii medicale. Cu peste 2500 de angajați în Europa și două fabrici de producție, în Praga și la București, ne dorim să devenim campionul, liderul în domeniul medicamentelor generice și al celor fără prescripție medicală.

Pentru mai multe informații, va rugăm să contactați:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva, Ioana.Lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

Grupul de companii Zentiva a intrat în topul primelor 3 companii farmaceutice (în valoare) din România și este liderul în volume al pieței farmaceutice totale.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România. *Sursa datelor este IQVIA, sell-in data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), decembrie 2020.