Angajamentele noastre

NE ASUMĂM URMĂTOARELE ANGAJAMENTE

Misiunea noastră

Zentiva este un dezvoltator și furnizor de top de medicamente pe bază de prescripție medicală și branduri de consum de înaltă calitate, la prețuri accesibile. Pe măsură ce Zentiva se dezvoltă, mai mulți oameni pot obține medicamentele de care au nevoie. Afacerea noastră este construită pe încredere și responsabilitate față de pacient, principii care stau la baza întregii noastre activități.

Principiile noastre etice

Zentiva a stabilit 6 Super-puteri care înglobează valorile și comportamentele pe care le așteptăm de la echipa noastră și modul în care vom construi o afacere sănătoasă, de care putem fi mândri cu toții. Echipa noastră este pe deplin instruită cu privire la Codul de etică al companiei, susținut de Programul nostru de conformitate și de o cultură de raportare a neregulilor.  Împărtășim Codul nostru de etică cu toți partenerii. Descoperiți mai multe în Code of Ethics.

Rolul nostru ca cetățeni responsabili

În cadrul Zentiva, ne vedem ca parte integrantă a viitorului și suntem conștienți de responsabilitatea noastră. Fiecare decizie pe care o luăm are impact asupra viitorului, prin urmare acționăm încă de acum pentru a asigura un viitor sustenabil – un viitor unde fiecare are dreptul să primească medicamentele de care are nevoie. Suntem dedicați să ne îngrijim angajații și oamenii pe care îi deservim, partenerii și planeta. Aflați mai multe despre Strategia noastră corporativă pentru cetățeni.

Diversitate și incluziune

Fiecare dintre noi este unic, diferit, dar suntem legați prin misiunea noastră comună de a ajuta oamenii prin dezvoltarea și furnizarea de medicamente și branduri de consum de înaltă calitate, la prețuri accesibile. Noi credem că diversitatea este o sursă de energie și forță și de aceea, dorim ca toți angajații să se simtă bineveniți, să își dezvolte calitățile și să contribuie cu tot potențialul lor. Descoperiți mai multe despre angajamentul nostru privind Diversitatea, incluziunea, egalitatea și apartenența: Diversitate și incluziune.

Drepturile omului și Politica anti-sclavie modernă

Zentiva, inclusiv toți angajații săi, membrii Consiliului de Administrație, filialele și companiile afiliate, respectă și sprijină protecția drepturilor omului în cadrul operațiunilor noastre comerciale, extinzându-le atât la acțiunile și practicile partenerilor noștri precum și la lanțul și rețeaua noastră de aprovizionare, în conformitate cu Declarația universală a drepturilor omului. Descoperiți mai multe informații despre angajamentul nostru privind Drepturile omului și politica anti-sclavie modernă.

În calitate de companie, depunem în mod regulat diligențele necesare pentru a identifica și evalua impactul și riscurile potențial/e legate de respectarea drepturilor omului. Această evaluare acoperă propriile noastre operațiuni, lanțul nostru de valori (inclusiv partenerii și furnizorii), precum și domeniile de dezvoltare a afacerilor. Avem o politică stabilită în domeniul drepturilor omului, o politică de aprovizionare responsabilă și un cod de conduită pentru furnizori. Zentiva încurajează exprimarea independentă și confidențială, cu probleme și întrebări revizuite de echipa noastră globală de resurse umane, împreună cu contribuții din partea echipei de conformitate.

Antimită și anticorupție

Zentiva își desfășoară toate activitățile de afaceri în deplină conformitate cu legile și reglementările aplicabile și în conformitate cu Codul nostru de Etic. Avem o poziție de toleranță zero împotriva practicilor corupte în toate interacțiunile și operațiunile noastre comerciale.

Aflați mai multe în Politica noastră privind normele antimită.

Verificări prealabile

Zentiva colaborează numai cu părți terțe care sunt calificate, au o reputație bună și respectă în totalitate valorile și principiile noastre. Procesul de verificare prealabilă al Zentiva asigură revizuirea și luarea în considerare a informațiilor relevante în procesul de angajare, selectare și evaluare a părților terțe – în legătură, de asemenea, cu Programul nostru de aprovizionare responsabilă.

Abordarea noastră cu privire la evaluările de risc și ale pragului de semnificație

Zentiva are un mecanism robust de evaluare a riscurilor și a pragului de semnificație a companiei. Respectăm un proces din 4 pași care acoperă consolidarea, prioritizarea, programarea și execuția. Riscurile prioritizate sunt incluse în comisia privind managementul riscurilor (RMD) pentru monitorizare viitoare. Comisia evaluează probabilitatea, impactul și eficacitatea controlului actual al riscurilor identificate. Detalii despre procesele noastre și cadrul general sunt atașate aici.

Unele exemple de domenii pe care le evaluăm cu regularitate pentru pragul de semnificație includ securitatea furnizării și sustenabilitatea generală a lanțului de furnizare, dezvoltarea produselor și managementul lansărilor, riscurile de securitate cibernetică, perturbarea afacerii cauzate de pandemia Covid 19, riscul schimbărilor climatice, independența aprovizionării și integrarea achizițiilor. În mai multe dintre aceste domenii avem obiective clar definite și evaluăm în mod regulat poziția în care ne aflăm în prezent. De exemplu, aspirăm să atingem un nivel al serviciilor pentru clienți de 97% iar nivelul nostru actual este de 96%. Alte valori pe care le urmărim, de exemplu, în domeniul dezvoltării și lansării produselor includ ponderea vânzărilor provenite din lansări noi, cota de piață a lansărilor noi, acoperirea pierderii de exclusivitate (LOE).

Rolul nostru de contribuabil responsabil

Ca grup farmaceutic internațional, suntem conștienți de impactul nostru social și economic, precum și de responsabilitățile noastre corporative și sociale față de țările și comunitățile din perimetrul nostru operațional, inclusiv rolul nostru de contribuabil responsabil cu plata unei cote echitabile de taxe și impozite în țările în care activăm. Acestea includ impozite pe venituri corporative, impozite locale pe afaceri, impozite pe proprietate, precum și diverse impozite pe salarii, taxe pe valoarea adăugată, impozite pe vânzări, accize și taxe vamale. Aflați mai multe despre Politica globală de impozitare a Zentiva.

Politica HSE

Zentiva depune eforturi pentru a lăsa o bună moștenire generațiilor viitoare, în timp ce lucrează continuu pentru a asigura asistență medicală accesibilă și de înaltă calitate generațiilor actuale. Suntem responsabili pentru mediul înconjurător, precum și pentru angajații noștri și celelalte părți implicate. Prin urmare, noi am declarat și respectăm zilnic următoarea politică HSE.

Raportarea neregulilorți

Zentiva încurajează persoanele și partenerii care interacționează cu Zentiva să raporteze cazurile reale sau suspectate de abatere sau alte chestiuni de conformitate. Toate informațiile implicate aici, incluzând dar fără a se limita la date cu caracter personal, colectate direct de la un raportor identificat sau identificabil, sau din surse anonime, va fi tratat confidențial și în conformitate cu Politica privind Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal, disponibilă la: zentiva.ro/gdpr/privacy-notice. Zentiva este angajată să prevină represaliile raportorilor de bună-credință.

Contactați linia Speak up aici sau trimiteți o scrisoare anonimă la:

Zentiva Group, a.s.
Head of Compliance
U Kabelovny 529/16, Prague 10
Czech Republic