Știri de la Zentiva

Zentiva

1 octombrie 2018    /    Comunicate de presă

Producătorul de medicamente generice Zentiva devine o companie independentă

PRAGA – 1 octombrie 2018 – Începând de astăzi, producătorul de medicamente generice Zentiva devine o companie independentă, ca urmare a finalizării procesului de separare față Sanofi, fostul său acționar majoritar.

Cu sediul la Praga și având susținerea Advent International, unul din cei mai mari și mai experimentați investitori de capital privat din lume, Zentiva intră într-o nouă etapă de independență și transformare.

Patrick Aghanian, directorul general al grupului Zentiva, consideră că separarea aduce noi oportunități pentru organizație și clienții săi, transformând compania într-una mai rapidă, mai flexibilă și mai agilă.

„Istoria Zentiva începe în urmă cu 530 de ani, odată cu deschiderea farmaciei Black Eagle, o mică afacere de familie care deservea locuitorii orașului Praga. Suntem mândri de istoria noastră și ne uităm în viitor cu misiunea de a ne construi și extinde prezența într-un mod relevant în domeniul medicamentelor generice și OTC din Europa. Această moștenire ne susține dorința de a rămâne o companie care pune pe primul loc pacienții. În același timp ne oferă reperele pentru prioritățile viitoare, în efortul de a îmbunătăți serviciile medicale printr-o abordare mai personalizată. Credem că serviciile medicale constituie un drept și nu un privilegiu și că soluțiile terapeutice trebuie sa fie accesibile unui număr căt mai mare de pacienți”.

„Dorim să ne construim reputația unei companii care aduce valoare partenerilor săi”, a adăugat Aghanian. „Susținem specialiștii din domeniul medical, farmaciștii și factorii de decizie din sănătate și împărtășim aceeași responsabilitate -  de a contribui la reducerea costurilor și la îmbunătățirea accesului la servicii medicale. Facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini nevoile medicale ale oamenilor”.

Evoluțiile recente ale companiei aduc noutăți și pentru angajați, adaugă oficialul Zentiva: “Obiectivele de creștere reprezintă noi oportunități pentru colegii noștri și asigură organizației o poziționare atrăgătoare, capabilă să convingă cei mai buni oameni din industrie să i se alăture. Este o perioadă efervescentă pentru Zentiva și suntem încrezători că susținerea Advent ne va ajuta să ne atingem obiectivele”, a încheiat Patrick Aghanian.

Despre Zentiva

Credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de acces mai bun la tratamente medicale. În prezent, soluțiile cotidiene, de care depindem toți, reprezintă baza pentru o viață sănătoasă.

Zentiva este în serviciul europenilor. Susținem specialiștii din domeniul medical, farmaciștii și factorii de decizie din sănătate și împărtășim aceeași responsabilitate - de a contribui la reducerea costurilor și la îmbunătățirea accesului la servicii medicale.

Cu peste 2500 de angajați în Europa și două fabrici de producție, în Praga și la București, ne dorim să devenim campionul, liderul în domeniul medicamentelor generice și al celor fără prescripție medicală.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.zentiva.ro

Grupul de companii Zentiva a intrat în topul primelor 3 companii farmaceutice (în valoare) din România și este liderul în volume al pieței farmaceutice totale.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România. *Sursa datelor este IQVIA, sell-in data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), decembrie 2020.