Știri de la Zentiva

Zentiva Praha závod

25 ianuarie 2019    /    Comunicate de presă

Zentiva investește în fabrica de producție din Praga pentru a-și consolida prezența pe piața europeană a medicamentelor generice

Praga, 25 ianuarie 2019: Zentiva va investi 30 mil EUR în anii ce urmează pentru a-și extinde fabrica de producție din Praga. Investiția consolidează prezența Zentiva și face parte dintr-un obiectiv mai larg de a deveni unul din liderii pieței de medicamente generice din Europa.

Thomas Koene, Head of Industrial Operations: „Investiția va urmări modernizarea capacităților actuale de producție, în special în vederea cresterii capacității de productie. În acest moment, fabrica din Praga produce anual 120 de milioane de cutii pe care le distribuim în Europa. În urma procesului de desprindere de grupul Sanofi pe care l-am gestionat anul trecut, am început deja investițiile și ne-am luat angajamentul de a continua acest lucru în 2019, cu o investiție de 8 milioane EUR”.

 Ines Windisch, Head of Corporate Affairs & Human Resources, a adăugat: „Obiectivele de creștere ale organizației aduc noi oportunități pentru angajații și funcțiile existente. Această importantă transformare va atrage cele mai bune talente și va fideliza echipa pentru a ne asigura succesul pentru generațiile viitoare. În acest moment, avem peste 600 de angajați la fabrica din Praga, dedicați producerii de medicamente de calitate ridicată pentru a susține nevoile medicale zilnice ale oamenilor.“

Anul trecut în octombrie, Zentiva s-a separat de Sanofi. Grupul este susținut în acest moment de Advent International, una dintre cele mai mari și mai experimentate companii globale de investiții cu capital privat.

În România, Zentiva are aproximativ 750 de angajați și deține o unitate de producție cu tradiție în producția de medicamente care produce atât pentru piața românească cât și pentru alte țări europene. Zentiva România este numărul unul în unități vândute de generice, avînd un portofoliu extins de produse care acoperă un spectru larg de arii terapeutice.

Despre Zentiva | www.zentiva.ro

Credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de acces mai bun la tratamente medicale. În prezent, soluțiile cotidiene, de care depindem toți, reprezintă baza pentru o viață sănătoasă. Zentiva este în serviciul europenilor. Susținem specialiștii din domeniul medical, farmaciștii și factorii de decizie din sănătate și împărtășim aceeași responsabilitate - de a contribui la reducerea costurilor și la îmbunătățirea accesului la servicii medicale. Cu peste 2500 de angajați în Europa și două fabrici de producție, în Praga și la București, ne dorim să devenim campionul, liderul în domeniul medicamentelor generice și al celor fără prescripție medicală.

Pentru mai multe informații, va rugăm să contactați:

Ioana Lucescu
Director de Comunicare Zentiva
Ioana.lucescu@zentiva.com
Phone: 0747.051.338

Grupul de companii Zentiva a intrat în topul primelor 3 companii farmaceutice (în valoare) din România și este liderul în volume al pieței farmaceutice totale.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România. *Sursa datelor este IQVIA, sell-in data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), decembrie 2020.