Știri de la Zentiva

Solacium

13 martie 2019    /    Comunicate de presă

Zentiva și Siyiara Enterprises au semnat contractul pentru achiziția companiei farma românești, Solacium

Praga, 13 martie 2019: Grupul Zentiva a.s. și Siyiara Enterprises au semnat un contract de vânzare-cumpărare a părților sociale pentru achiziția companiei românești Solacium, împreună cu filiala sa Be Well Pharma. Solacium este în prezent parte a grupului Dr. Max și deținut de Siyiara Enterprises împreună cu dl. Trasca Alexandru-Tony.

Nick Haggar, CEO Zentiva, a declarat: „Zentiva confirmă cu bucurie semnarea primei sale achiziții de după separarea de Sanofi în ultimul trimestru al lui 2018. Solacium completează business-ul nostru de medicamente generice și ne ajută să ne dezvoltăm divizia de OTC-uri și oferta pentru pacienții și consumatorii din România.“ 

„După achiziționarea de către Dr.Max a grupului A&D Pharma, am decis să ne concentrăm în primul rând pe trei piloni ai business-ului nostru în România, și anume retail farmaceutic, vânzări en-gros și marketing & vânzări. Deși Solacium este un producător de suplimente alimentare și OTC-uri cu o creștere rapidă, considerăm că, sub managementul unui producător farmaceutic specializat de succes, așa cum este Zentiva, Solacium își poate valorifica mai bine potențialul și își poate dezvolta semnificativ business-ul, depășind nivelul actual“, a declarat Leonardo Ferrandino, Președinte și CEO al grupului Dr.Max.

Tranzacția rămâne supusă aprobării mai multor autorități, inclusiv, dar fără a se limita la Consiliul Concurenței din România. 

Despre Zentiva

Zentiva este un producător european de medicamente de înaltă calitate care deservește pacienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Cu o echipă dedicată de peste 2.500 de persoane și rețeaua de fabrici – inclusiv fabricile noastre emblematice din Praga și București – ne străduim să fim campionii medicamentelor generice și de marcă din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor. 

La Zentiva, aspirația noastră este că asistența medicală trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai facil la medicamente accesibile, de înaltă calitate și la asistență medicală. Lucrăm în parteneriat cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții. 

Despre Solacium Pharma

Viziunea SOLACIUM PHARMA este de a deveni una dintre cele mai importante companii farmaceutice din România, prin construirea de parteneriate strategice cu profesioniștii din domeniul sănătății în beneficiul pacienților, consumatorilor și angajaților. Aceste parteneriate se bazează pe furnizarea de produse inovatoare care oferă oamenilor cele mai bune opțiuni pentru sănătatea lor. 

Contacte media:  

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Human Resources
ZENTIVA GROUP, a.s.
U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 341 444
E-mail: ines.windisch@zentiva.com  
www.zentiva.com

Ivo Mravinac
PR Specialist & CZ Spokesperson
PENTA INVESTMENTS, s.r.o.
Florentinum, Na Florenci 2116/15, 110 00 Prague 1 – Czech Republic
Tel.: +420 225 101 109
Cell: +420 606 656 930
E-mail: mravinac@pentainvestments.com
www.pentainvestments.com

Grupul de companii Zentiva a intrat în topul primelor 3 companii farmaceutice (în valoare) din România și este liderul în volume al pieței farmaceutice totale.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România. *Sursa datelor este IQVIA, sell-in data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), decembrie 2020.