Știri de la Zentiva

Creo Pharmaceuticals Ltd.

2 mai 2019    /    Știri

Zentiva a investit 27,72 mil. lei în producția și dezvoltarea de medicamente generice în 2018

București, 2 mai 2019: Zentiva a investit 27,72 mil. lei în producția și dezvoltarea de medicamente generice în 2018

  • Producția de medicamente a crescut cu 12,5%
  • 10 noi medicamente au fost dezvoltate local pentru piețe externe

Zentiva România și-a majorat capacitatea de producție cu 12,5% în 2018 la fabrica deținută și operată la București, livrând peste 100 de milioane de unități comerciale. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 461,4 mil. lei și un profit de 262,6 mil. lei. Profitul Zentiva SA în 2018 include anumite elemente non-recurente, atât din punct de vedere costuri cât și venituri, care au rezultat în mod excepțional în urma separării de Sanofi. Din acest motiv, profitul aferent anului 2018 a fost semnificativ mai mare decât cel obținut în 2017.

În 2018, Zentiva a alocat 20 mil. lei pentru investiții în echipamente noi și în modernizarea capacitățiilor existente. Fondurile au fost alocate în principal zonei de producție a formelor solide și celei de ambalare. De asemenea, compania a investit 7,72 mil. lei în procese de cercetare și dezvoltare care i-au permis să demareze producția locală pentru 10 noi produse care au ca destinație piețe externe. Peste 50% din producție este realizată pentru export, pentru țări precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Elveţia, Cehia și altele.

Zentiva este un actor major al pieței de generice. Avem o contribuție considerabilă în sistemul de sănătate asigurând tratamente eficiente și accesibile, care reduc presiunea pe resursele publice alocate medicamentelor. În virtutea acestui rol, dorim să avem în continuare un dialog cu autoritățile pe soluții care să permită producătorilor locali de generice să crească accesul pacienților la servicii medicale, să investească local și să susțină economic comunitățile”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România.

Zentiva România este liderul în volume al pieței de medicamente generice, cu o cotă de piață de 16,1% și o creștere anuală de 6,3% în perioada martie 2018 - februarie 2019. (conform IQVIA MAT februarie 2019).

Principalele arii terapeutice în care Zentiva este unul dintre jucătorii majori pe piață sunt cardiologie, gastroenterologie, urologie și sistem nervos.

Despre Zentiva

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București și la Praga. Fabrica din România funcționează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice de pe plan local, în volume.

În 2018, Zentiva a finalizat procesul de separare față de Sanofi, fostul său proprietar, care a vândul pachetul de acțiuni majoritar deținut la producătorul de generice către Advent International, unul din cei mai mari și mai experimentați investitori de capital privat din lume.

Viziunea Zentiva este că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai bun la medicamente.

Zentiva este în serviciul europenilor. Susținem specialiștii din domeniul medical, farmaciștii și factorii de decizie din sănătate și împărtășim aceeași responsabilitate - de a contribui la reducerea costurilor și la îmbunătățirea accesului la servicii medicale.

Cu peste 2500 de angajați în Europa și două fabrici de producție, în Praga și la București, ne dorim să devenim liderul în domeniul medicamentelor generice și al celor fără prescripție medicală.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.zentiva.ro.

Contact Media:

Ioana Lucescu
Director de Comunicare și Public Affairs Zentiva
0747.051.338
Ioana.lucescu@zentiva.com

Monica Popescu
Free Communication
0752.111.723
monica.popescu@freecomm.ro

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.