Știri de la Zentiva

10 martie 2020    /    Comunicate de presă

Comunicat de presă Zentiva

Zentiva Romania a fost subiectul unui articol din presa online in care un furnizor cu care se afla in litigiu comercial acuza compania de trafic cu medicamente ce contin substante stupefiante si psihotrope.

In legatura cu acuzatiile aduse de catre publicatia online, compania face urmatoarele precizari:

  • Acuzatiile sunt nefondate, trasabilitatea tuturor produselor este strict controlata si nu lipseste nici o cutie de medicamente. La depozitul furnizorului nostru de servicii de logistica este receptionata intotdeauna aceeasi cantitate de produse care iese de pe poarta fabricii.
  • Zentiva Romania nu a produs, exportat, distribuit sau livrat ilegal medicamente.
  • In articol, pentru impact mediatic, se face confuzie intre substanta activa metadona si produsul finit Sintalgon, care in fapt contine 2.5% metadona pe comprimat.
  • In documentele de transport, cantitatile sunt determinate prin alocarea automata in sistemul informatic a unei greutati pentru fiecare unitate comerciala, nu prin cantarire. In incinta fabricii nu exista un cantar destinat masurarii greutatii mijloacelor de transport.
  • Diferentele din documentele reclamate in articol au aparut in urma unor setari eronate intr-unul dintre sistemele informatice folosite de companie, setari care au fost corectate.
  • Aspectele reclamate au fost supuse si atentiei Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania, care a verificat situatia de fapt si a constatat ca au fost respectate normele legale.

Zentiva activeaza intr-unul dintre cele mai reglementate domenii si isi desfasoara activitatea cu responsabilitate, in virtutea impactului pe care il are asupra sanatatii publice. Compania indeplineste standardele si rigorile europene in domeniu si respecta intru totul prevederile legale in vigoare. In plus, Zentiva Romania coopereaza cu autoritatile responsabile si urmeaza reglementarile si deciziile acestora. 

Suntem deschisi oricaror solicitari de informatii din partea autoritatilor.

Mentionam ca Zentiva produce medicamente la Bucuresti de 68 de ani. Misiunea noastra este sa crestem accesul cat mai multor pacienti la sanatate prin genericele produse. Investitiile realizate de-a lungul anilor au transformat fabrica intr-un producator modern si competitiv. Zentiva Romania ramane dedicata angajamentului sau de a fi un sprijin real pentru pacienti, medici, angajati, parteneri si comunitatea din care face parte.  

Media Contact:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare si Public Affairs Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338