Știri de la Zentiva

Zentiva in India

27 ianuarie 2020    /    Știri

Zentiva sărbătorește palmaresul științific impresionant al The Parc în 2019

Zentiva sărbătorește palmaresul științific impresionant al  The Parc în 2019

PRAGA – 27 ianuarie 2020: Zentiva a fost gazda Centrului Farmaceutic de Cercetare Aplicată (The Parc) la sediul său din Praga pentru a sărbători prima aniversare a Premiilor The Parc.       The Parc este o platformă unică de cercetare concepută pentru a pregăti generațiile viitoare de oameni de știință și ingineri din domeniul farmaceutic. În prezent, programul integrează douăzeci și nouă de studenți și a obținut un bilanț remarcabil în 2019: 16 publicații științifice, o cerere de brevet, 30 de prezentări la conferințe, șase prelegeri, opt granturi de cercetare și cinci studenți care și-au finalizat studiile.

„2019 a fost un an de mare succes. Aș dori să subliniez energia pe care toți partenerii noștri o aduc proiectului. Avem acum 29 de doctoranzi în program, iar ceea ce este cu adevărat important este monitorizarea comună pe care studenții o primesc atât de la supervizori din mediul științifi și academic, cât și din cel industrial. Acest lucru creează un mediu unic industrial-academic combinat, care este punctul forte al The Parc pentru 2020 și pentru viitor”, a declarat Ondrej Dammer, directorul operațional al The Parc.

Prof. František Štěpánek, directorul științific al The Parc a adăugat: „Sunt foarte mândru în special de studenți. Am avut ocazia să-i văd dezvoltându-se de-a lungul mai multor ani, tineri studenți care s-au alăturat The Parc, care au devenit absolvenți de master și apoi s-au înscris în programul de doctorat. Este într-adevăr satisfăcător să vezi progresele pe care le-au înregistrat ca indivizi, profesioniști și, desigur, ca oameni de știință.”

Anul acesta, Premiile The Parc au mers la două tinere talente. Denisa Lizonova a fost distinsă cu Student Choice Award 2019 pentru proiectul său privind „Liposomurile modificate pentru administrarea de medicamente”, iar Vojtech Klimsa a primit premiul Expert Choice 2019 pentru lucrarea sa „Screening-ul de mare viteză al formulelor cu pulverizare uscată”. Ambele premii sunt sponsorizate de Zentiva.

Pavel Sebek, directorul de dezvoltare Zentiva și unul dintre fondatorii The Parc a rememorat istoria și dezvoltarea proiectului dintr-o idee născută acum 5 ani: „Suntem atât de mândri de ceea ce s-a obținut până în prezent. Ideea de pregătire științifică de nivel superior combinată cu dezvoltarea abilităților industriale, de afaceri și de conducere nu este numai unică, ci este recunoscută în toată Europa. Viitorul este în mâinile grupului nostru de studenți tineri și creativi, care au ambiția și abilitățile de a fi în vârful științei și tehnologiei farmaceutice și sunt impulsionați să facă diferența în lumea farmaceutică. Ceea ce mă face să fiu mai mândru este că unii dintre studenți au decis să lucreze pentru Zentiva după finalizarea programului The Parc și au devenit membri valoroși ai echipei noastre de dezvoltare internațională. ”

Despre The PARC

Inițiată de Zentiva, platforma The Parc a fost creată în asociere cu trei parteneri universitari: Universitatea de Chimie și Tehnologie din Praga, Facultatea de Științe de la Universitatea Charles și Institutul de Chimie Organică și Biochimie al Academiei de Științe din Cehia. Inițiativa reunește talente în dezvoltare cu lideri din industria farmaceutică și experți din mediul academic, care lucrează împreună pentru a da forță inovației în domeniul cercetării și dezvoltării medicamentelor.

The Parc oferă educație academică de nivel internațional, combinată cu experiența practică industrială și de afaceri sub conducerea oamenilor de știință, ingineri și manageri, atât din mediul academic, cât și din industria farmaceutică. Aceasta permite studenților să obțină o pregătire la nivel de absolvenți în științele farmaceutice, combinând chimia, tehnologia farmaceutică, biofarmacia și cercetarea clinică. Rezultatele cercetărilor studenților sunt adesea implementate direct în produse din lumea reală, lansate pe piață pentru a ajuta pacienții. În colaborare cu parteneri academici din toată Europa, The Parc oferă, de asemenea, detașări pentru studenți și schimburi de experiență de cercetare supervizate de oameni de știință de top.

Mai multe informații despre The Parc pot fi găsite pe www.theparc.eu.

Media Contact:

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Resurse umane
Tel: (+420) 601 341 444
Email: ines.windisch@zentiva.com

Despre Zentiva

Zentiva este un producător european de medicamente de înaltă calitate care deservește pacienți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Cu o echipă dedicată de peste 3000 de persoane și rețeaua de fabrici – inclusiv fabricile noastre emblematice din Praga și București – ne străduim să fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor. 

Credem că asistența medicală trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai facil la medicamente de înaltă calitate și la asistență medicală. Lucrăm în parteneriat cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.