Știri de la Zentiva

20 martie 2020    /    Comunicate de presă

Zentiva actioneaza responsabil in timpul pandemiei Coronavirus (COVID-19)

In aceasta criza pandemica, Zentiva are doua responsabilitati principale: sa continuam sa furnizam medicamentele de care oamenii depind in fiecare zi, sa protejam si sa garantam siguranta angajatilor nostri.

De cand a fost anuntata pandemia de coronavirus (COVID-19), am luat toate masurile necesare pentru a preveni raspandirea bolii in birourile si unitatile noastre de fabricatie.

Reteaua de fabrici Zentiva, cu unitatile emblematice de la Praga si Bucuresti, functioneaza la capacitate maxima. Pentru a raspunde nevoilor crescande ale sistemelor de sanatate in aceasta perioada particulara, am adaptat productia noastra de paracetamol si ibuprofen (doua molecule folosite impotriva febrei pentru a combate simptomele):

• site-ul nostru din Praga produce in plus un milion de unitati de ibuprofen si paracetamol

• fabrica din Bucuresti a decis, de asemenea, sa isi adapteze planurile prin triplarea productiei de paracetamol.

Folosim instrumente digitale pentru a ramane conectati si a ramane in contact constant cu partenerii nostri - distribuitorii si lanturile de farmacii.

Prevenirea raspandirii virusului este responsabilitatea tuturor. De aceea am introdus masuri suplimentare de siguranta si solutii de igiena si educatie consolidata privind protectia impotriva infectiei in randul angajatilor nostri.