Știri de la Zentiva

11 martie 2020    /    Știri

Zentiva crește producția ca răspuns la epidemia covid19

Zentiva crește producția ca răspuns la epidemia covid19

În urma evoluției numărului de persoane infectate cu coronavirus, Zentiva România, cel mai mare producător local de generice în unități vândute, a decis să își adapteze planurile de producție. Fabrica de la București și-a triplat producția de paracetamol pentru această perioadă, aceasta fiind destinată exclusiv pieței interne. 

„Ne adaptăm operațional la situația creată de epidemia de coronavirus pentru a răspunde cererii crescute, continuând în același timp să producem întregul nostru portofoliu de produse. Avem capacitatea de a ne aproviziona corespunzător cu materie primă, suntem pregatiti si capabili la acest moment sa livram medicamentele de care depind pacienții este asigurată”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Moldova.
 „În prezent funcționăm după un program de lucru de 7 zile pe săptămână și vom depune toate eforturile pentru a raspunde nevoilor pacienților și medicilor. Aș vrea să mulțumesc întregii echipe Zentiva pentru efort și dedicare”, a completat  Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România. 
De asemenea, fabrica grupului de la Praga și-a majorat producția de medicamente cu substanțele active paracetamol și ibuprofen, pentru a acoperi cererea din Cehia, Slovacia și alte țări din Europa.  
Zentiva SA este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 16,2% în 2019 (conform IQVIA Dec. 2019). 
Principalele arii terapeutice în care Zentiva are o prezență semnificativă sunt cardiologia, gastroenterologia, urologia, terapia durerii și sistemul nervos. În prezent, compania exportă în 29 de țări precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Elveţia, Cehia, Rusia, Belarus și altele. 

Media Contact:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare si Public Affairs Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

Despre Zentiva

Zentiva este un producător european de medicamente de înaltă calitate care deservește pacienți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Cu o echipă dedicată de peste 3000 de persoane și rețeaua de fabrici – inclusiv fabricile noastre emblematice din Praga și București – ne străduim să fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor. 

Credem că asistența medicală trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai facil la medicamente de înaltă calitate și la asistență medicală. Lucrăm în parteneriat cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.