Știri de la Zentiva

1 iunie 2020    /   

Zentiva își extinde capacitatea de producție prin finalizarea achiziției fabricii din Ankleshwar, India

PRAGA – 1 iunie 2020: Grupul Zentiva anunță finalizarea achiziției, de la Sanofi, a unității de producție din Ankleshwar, India. Prin definitivarea tranzacției, Zentiva își crește numărul de unități de producție deținute integral la nivel mondial și va putea să sprijine mai mulți pacienți cu medicamente generice de înaltă calitate, la prețuri accesibile.

„Suntem încântați să primim echipa Ankleshwar în familia Zentiva. Înregistrăm în continuare o dezvoltare susținută la Zentiva, iar finalizarea acestei achiziții reprezintă o etapă importantă pentru compania noastră”, a declarat Nick Haggar, Chief Executive Officer al Zentiva. „Avem o rețea solidă de producție, în creștere, care, alături de noua capacitate de producție, ne va permite să răspundem evoluției accelerate a cererii pentru medicamentele pe care le producem și să creștem controlul asupra lanțului de aprovizionare, asigurând un flux continuu de livrare și un răspuns rapid la nevoile pacienților.”

Tranzacția se încadrează în deciziile strategice de creștere ale Zentiva, valorificând achizițiile anterioare - Creo Pharma în Marea Britanie, Solacium în România și operațiunile Alvogen din Europa Centrală și de Est, finalizată în aprilie 2020. Această ultimă achiziție, în India, se desfășoară în paralel cu investițiile curente, în valoare de mai multe milioane de euro, derulate la fabricile cheie ale Zentiva din Praga și București.

„Sunt mândru că echipa Ankleshwar va face parte din Zentiva (un grup care deveni astfel și mai puternic) și că va fi integrată în strategia de creștere pe termen lung a organizației”, a adăugat Ashwani Sood, director al fabricii din Ankleshwar. „Ne bucurăm să contribuim la succesul Zentiva în obiectivul său de a răspunde cererii în creștere pentru medicamente acesibile de înaltă calitate.”

Unitatea de producție va fi susținută de un nou birou afiliat - Zentiva India, în Mumbai.

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.700 de angajați și o rețea de locații de producție, inclusiv fabricile de top din Praga, București și Ankleshwar, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, angrosiști, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Despre unitatea Ankleshwar Zentiva

Înființată în 1987, unitatea de producție Ankleshwar dispune de un centru de dezvoltare în domeniul chimiei și biotehnologiei și produce formule atât intermediare, cât și farmaceutice. Un mare producător de tablete, unitatea Ankleshwar produce peste 6 miliarde de tablete anual.

Contact presă:

Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail: mounira.lemoui@zentiva.com

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.