Știri de la Zentiva

20 august 2020    /    Comunicate de presă

Zentiva S.A. a continuat investițiile pe fondul scăderii consumului de generice în România

Zentiva S.A., cel mai mare producător local de medicamente generice în unități vândute*, a înregistrat o cifră de afaceri netă de 272,3 mil. RON în primul semestru al anului 2020, cu 3% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul operational al companiei este de 45 mil. RON. În prima jumătate a anului, societatea a continuat programul anual de investiții aprobat, alocând 10,4 mil. RON pentru echipamente noi.

Compania, care deține o fabrică de medicamente generice în București încă din 1962, și-a majorat productia de medicamente pe fondul cererii crescute pentru produse utilizate în tratamentul infectiilor cu Sars-cov-2, precum paracetamolul și metamizolul sodic. De asemenea, în perioada starii de urgență, compania a obținut autorizațiile și aprobările necesare pentru a putea fabrica igienizanți pe bază de alcool 70%, susținând cu aceste produse activitatea specialiștilor din linia întâi.

“Din cauza crizei medicale, prima jumătate a anului a dus o dinamică dificilă pentru domeniul medical și farmaceutic, atât pentru pacienți, cât și pentru medici și producătorii locali. Deși a fost înregistrat un vârf al cererii în martie pentru medicamente, mai ales pentru cele folosite în tratamentul infectiilor cu Sars-cov-2, vedem un regres al consumului de medicamente în prima jumătatea a anului. Este o situație îngrijorătoare, pentru că indică discontinuitatea tratamentelor cronice și reducerea vizitelor la medic. Ne putem aștepta la consecințe dramatice asupra pacienților în perioada următoare, de aceea este absolut necesar ca accesul la consultații și servicii medicale, mai ales pentru pacienții cronici, să fie asigurat prin soluții adecvate, indiferent de evoluția pandemiei”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva SA.

„În ceea ce priveste compania noastră, Zentiva își reafirmă angajamentul pentru pacienții din România. Vom continua să producem medicamentele necesare și să fim flexibili în a acoperi eventuale nevoi care pot aparea în această perioadă. Vom continua să investim și să ne dezvoltăm pentru a ajuta pacienții să aibă acces la medicamente generice moderne și accesibile”, a completat Simona Cocoș.  

Zentiva este unul dintre cei mai importanți producători, cu poziții solide în domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia si terapia durerii. În prezent, compania exportă în 29 de țări dintre care amintim Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus etc.

In luna aprilie, grupul european Zentiva a achizitionat in Romania business-ul Alvogen Romania,  la ora actuala detinand astfel la Bucuresti 2 fabrici de productie medicamente: fabrica Zentiva si fabrica Labormed.

In luna aprilie, grupul european Zentiva a achizitionat in Romania business-ul Alvogen Romania,  la ora actuala detinand astfel la Bucuresti 2 fabrici de productie medicamente: fabrica Zentiva si fabrica Labormed.

*Zentiva SA este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 17.48%  (conform IQVIA iunie 2020).

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.500 de angajați și o rețea de fabrici de producție, inclusiv fabricile de top din Praga și București, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, distribuitori, autoritățile de reglementare și guverne pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Contact presă:

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Ioana Lucescu, Director de Comunicare 
ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

 

Grupul de companii Zentiva a intrat în topul primelor 3 companii farmaceutice (în valoare) din România și este liderul în volume al pieței farmaceutice totale.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România. *Sursa datelor este IQVIA, sell-in data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), decembrie 2020.