Știri de la Zentiva

9 aprilie 2020    /    Știri

Cooperare în timpul crizei: Zentiva va prelua angajați Ikea pentru a compensa impactul crizei economice

Grupul Zentiva a.s. anunță acordul încheiat cu IKEA pentru a coopera în timpul crizei COVID-19. Ca parte a acestei colaborări, Zentiva România a angajat temporar 18 angajați de la IKEA România, pentru o perioada de 3 luni. Noii angajați vor fi integrați în operațiunile fabricii Zentiva pentru a acoperi producția crescută generată de cererea pieței.

“La Zentiva facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta autoritățile să combată COVID-19. Zentiva lucrează la mai multe proiecte din Europa și nu numai pentru a asigura furnizarea de medicamente și pentru a proteja oamenii. Salutăm inițiativa Ikea de a căuta opțiuni pentru angajații săi și suntem bucuroși să ajutăm în aceste momentele dificile. Noii colegi se vor alătura eforturilor curente și misiunii noastre de a produce medicamente atât de necesare pacienților din toată țara. Suntem siguri că acest tip de cooperare poate fi replicat în întreaga economie și poate ajuta angajații din domenii care au activitate restrânsă în această perioadă” a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Pentru a sprijini măsurile de limitare a răspândirii pandemiei, am închis toate magazinele și punctele de livrare începând cu data de 20 martie. Până în momentul în care lucrurile vor reveni la normal și vom fi din nou capabili să ne întâmpinăm clienții în magazinele noastre, le-am oferit colegilor posibilitatea de a se alătura, în mod voluntar, altor sectoare și companii care produc și distribuie diferite produse, esențiale pentru combaterea crizei provocate de pandemia de coronavirus. Suntem bucuroși să anunțăm că primul grup de 18 angajați IKEA România s-a alaturat ZENTIVA România. Le suntem recunoscători colegilor noștri pentru susținerea valorilor IKEA de solidaritate și grijă față de oameni”, a declarat Violeta Nenita, Market Manager, IKEA Romania.

COVID-19 este o pandemie globală care are nevoie de un răspuns global consecvent. De aceea, Zentiva și IKEA încearcă să extindă acest parteneriat și în alte țări pentru a sprijini lupta împotriva virusului.

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Cu o echipă dedicată de peste 4.000 de persoane și o rețea de locații de producție - inclusiv fabricile de top din Praga și București - Zentiva dorește să fie pe primul loc în ceea ce privește medicamentele de marcă și generice și produsele fără prescripție medicală în Europa, pentru a satisface nevoile medicale zilnice ale oamenilor.

 

La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, distribuitori, autorități de reglementare și guverne pentru a oferi soluțiile medicale de zi cu zi de care depindem cu toții.

 

Despre IKEA

INGKA Group este liderul mondial în domeniul vânzărilor cu amănuntul de mobilă pentru casă. Suntem o companie bazată pe valoare, cu pasiune pentru viața de acasă. Viziunea noastră este de a crea o viață mai bună pentru mulți oameni, oferind o gamă extinsă cu design deosebit, mobilier de locuință funcțional și durabil, la prețuri atât de accesibile încât majoritatea oamenilor își pot permite. INGKA Group deține și operează 367 de magazine în 30 de țări (31 august 2018). Magazinul IKEA Băneasa a fost al 253-lea deschis pe 21 martie 2007 într-o franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a grupului INGKA, în cadrul organizației din sud-estul Europei, care acoperă și Croația, Slovenia și Serbia. În exercițiul financiar 2018 (1 septembrie 2017 - 31 august 2018), magazinul IKEA din România a fost vizitat de 3,2 milioane de persoane și 18 milioane de vizitatori unici au vizitat site-ul www.IKEA.ro. Pe 24 iunie 2019, compania a deschis IKEA Pallady - cel mai mare magazin din sud-estul Europei și cel de-al 431-lea din lume.

Contact media:

Ioana Lucescu

Director de Comunicare și Public Affairs Zentiva România

ioana.lucescu@zentiva.com

0747.051.338

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.