Știri de la Zentiva

12 octombrie 2020    /   

Zentiva lansează în premieră o gamă de suplimente alimentare sub brandul Aslavital și urmărește o amplă extindere a portofoliului de suplimente

Zentiva România, cel mai mare producător local de medicamente generice în unități vândute*, a dezvoltat gama Aslavital suplimente alimentare pentru femeile zilelor noastre. Gama are în componență 5 produse care se adresează nevoilor actuale privind sănătatea și starea de bine – imunitate, stres, energie, somn și frumusețe. Aceste categorii reprezintă peste 20% din piața de medicamente fără prescripție și suplimente alimentare. Zentiva deține drepturile de comercializare a  brandului Aslavital pentru produse farmaceutice și suplimente alimentare, lansarea marcând o premieră – prezența pe piața suplimentelor a unei game de produse sub numele Aslavital, lansată de un producător de medicamente. Decizia Zentiva valorifică și readuce în atenție Aslavital, un brand național, de notorietate.   

„Deși face parte dintr-un grup internațional, Zentiva România rămâne, în esență, un producător român de medicamente, care activează pe piață de 58 de ani.  Am decis să valorificăm brandul Aslavital pentru a veni în întâmpinarea nevoilor femeilor cu prima gamă de suplimente alimentare sub acest nume.  Industria de profil s-a actualizat constant în ultimii ani cu investiții importante în tehnologie, fiind capabilă să livreze soluții moderne pentru sănătate, competitive la nivel internațional”,  a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

Gama Aslavital Suplimente Alimentare se adresează femeilor care caută soluții de prevenție și de menținere a sănătății în contextul stilului de viață actual. Ea oferă soluții pentru 5 dintre nevoile actuale în ceea ce privește starea de sănătate și de well-being: susținerea sistemului imunitar, calmarea și îmbunătățirea stării de spirit, menținerea nivelului de energie pe parcursul zilei, îmbunătățirea aspectului pentru unghii, păr și piele, îmbunătățirea calității somnului.

Potrivit studiilor cantitative și calitative desfășurate de Zentiva, aproximativ 50% dintre femeile din România sunt preocupate de susținerea sistemului imunitar și a nivelului zilnic de vitalitate. Conform acelorași studii, a fost identificată oportunitatea lansării unei game care să aibă în componență produse pentru menținerea aspectului pielii, părului și unghiilor, dar și de produse care să ajute la instalarea și menținerea unui somn sănătos. Pentru un grad maxim de complianță, suplimentele alimentare Aslavital au fost formulate pentru a putea fi administrate într-o doză unică -  o capsulă pe zi.

Formulele Aslavital suplimente beneficiază de ingrediente naturale, vitamine, minerale și sunt unice pe piața din România.

Gama Aslavital cuprinde următoarele produse:

  • Scut de imunitate, cu vitaminele A, C, B12 și D, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Este singurul produs de pe piață din categoria Imunitate care integrează extract de ienupăr, ingredient atent studiat, recunoscut ca adjuvant în funcționarea optimă a organismului pentrususținerea rezistenței fiziologice în situații de suprasolicitare.
  • Zile senine- acționează împotriva stresului cotidian cu ingrediente precum extract de Gingko biloba și vitamina B12, pentru susținerea funcționării normale a sistemului nervos, precum si magneziu și acid folic. Reprezintă o combinație de ingrediente cu un profil de siguranță foartemare.
  • Esență de energie pentru susținerea vitalității, cu extract de șofran, magneziu, coenzima Q10, L-carnitină și acid lipoic. Este singurul produs din categorie cu șofran, un ingredient rar, care ajută la menținerea bunei dispoziții și a stării de relaxare, contribuind în același timp la păstrarea echilibrului emoțional.
  • Frumusețe de poveste este destinat sănătații pielii, unghiilor și a părului și are ca ingrediente principale Zinc, ulei de Luminița nopții și extract din frunze de ceai verde și rădăcină de Iulișcă. Produsul este singurul din categorie ce conține ulei de Luminița nopții, recunoscut pentru acțiunea benefică asupra pielii.
  • Somn de vis pentru atenuarea tulburărilor de somn și îmbunătățirea calității somnului cu melatonină și extract de mac californian. Alături de extractul de Floarea pasiunii, Roiniță și acidul rozmarinic, produsul reprezintă cea mai complexă formulare din categorie.

În ultimele 12 luni (august 2019 – iulie 2020), piața de medicamente fără prescripție medicală și suplimente alimentare a înregistrat vânzări în valoare de 971,7 mil. EUR**, înregistrând o evoluție de 18,3% față de perioada similară a anului anterior.

*/**Conform IQVIA, sell-out, valoare, MAT. iulie 2020

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.500 de angajați și o rețea de fabrici de producție, inclusiv fabricile de top din Praga și București, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, distribuitori, autoritățile de reglementare și guverne pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Contact presă:

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Ioana Lucescu, Director de Comunicare 
ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

 

Grupul de companii Zentiva a intrat în topul primelor 3 companii farmaceutice (în valoare) din România și este liderul în volume al pieței farmaceutice totale.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România. *Sursa datelor este IQVIA, sell-in data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), decembrie 2020.