Știri de la Zentiva

23 noiembrie 2020    /    Știri

Zentiva continuă programul Planet-Z pentru o planetă mai sănătoasă prin plantarea a 4.500 de copaci în Portugalia

Zentiva Group va planta 4 500 de copaci ca parte a programului său PlanetZ, care are ca scop protejarea mediului. Pentru acest proiect Zentiva colaborează cu ONG-ul Associação Nacional de Empresas Florestais, Agrícolas e do Ambiente (ANEFA) din Portugalia. Copacii vor fi plantați în Baldio do Soajo, Arcos de Valdevez din Parcul Național Peneda-Gerês, zonă considerată de către UNESCO rezervație a biosferei la nivel mondial. Portugalia este o țară afectată semnificativ și periodic de incendii de pădure, cu peste 65 887 ha arse în ultimele 10 luni. Din acest motiv, suntem mândri să colaborăm cu ANEFA pentru a reîmpăduri această regiune.

Plantarea este programată să înceapă astăzi și urmează să continue în următoarele săptămâni. Colaborarea dintre Zentiva și ANEFA contribuie la proiectul ProNatura al ONG-ului de a reîmpăduri zone importante în Portugalia. Inițiativa se bazează pe colaborări anterioare ale proiectului Zentiva PlanetZ cu Păduri fără frontiere în România, inițiativă în cadrul căreia s-au plantat 7 000 de copaci în 2019 și în aprilie 2020.

Nick Haggar, CEO Zentiva, a declarat: „Cu toții avem o responsabilitate privind îngrijirea planetei noastre frumoase. Echipele noastre lucrează intens pentru a asigura medicamente eficiente și accesibile pacienților din toată Europa și nu numai. De aceea Zentiva plantează câte un copac pentru și în numele fiecărei persoane implicate, pentru a le mulțumi și a ajuta la reîmpădurire. Aceasta este cea mai recentă acțiune dintr-o serie de colaborări care fac parte din #PlanetZ, program care se concentrează asupra felului în care Zentiva poate contribui la mediul în care trăim cu toții.”

Suntem încântați să colaborăm cu Zentiva ca parte din programul PlanetZ,” a declarat Pedro Serra Ramos, președintele ANEFA. „ProNatura a contribuit deja la plantarea a peste un milion de copaci și sperăm ca, împreună cu Zentiva, să adăugăm mulți alți copaci la acest număr și să contribuim la crearea unei planete mai verzi.”

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.500 de angajați și o rețea de fabrici de producție, inclusiv fabricile de top din Praga și București, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, distribuitori, autoritățile de reglementare și guverne pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Contact presă:

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail:
mounira.lemoui@zentiva.com

 

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.