Știri de la Zentiva

4 noiembrie 2020    /    Știri

Zentiva a primit premiul pentru Achiziția anului în zona EMEA în cadrul GGB Awards

Zentiva a primit premiul 2020 Global Generics & Biosimilars Bulletin Award la categoria Achiziția anului în zona EMEA. În al doilea trimestru al anului 2020, în timpul vârfului primului val al crizei COVID-19, Zentiva a finalizat achiziția Alvogen CEE care a reunit două dintre cele mai importante companii de generice și OTC-uri din regiunea CEE. Această achiziție susține călătoria Zentiva și ambiția companiei de a crește, în timp ce extinde amprenta comercială a companiei.

„Zentiva este onorată să primească acest prestigios premiu și acestă recunoaștere. Combinația dintre Alvogen și Zentiva în CEE creează o nouă companie importantă de generice și OTC-uri în regiune. Noua echipă combinată este talentată, rapidă și ambițioasă pentru a stimula creșterea prin dezvoltarea internă de produse și prin parteneriate strategice cu companii de vârf care doresc să aibă Zentiva ca partener de încredere și performant pentru comercializare medicamente.”, a declarat Nick Haggar, CEO Zentiva.

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.500 de angajați și o rețea de fabrici de producție, inclusiv fabricile de top din Praga și București, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, distribuitori, autoritățile de reglementare și guverne pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Contact presă:

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail:
mounira.lemoui@zentiva.com

 

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.