Știri de la Zentiva

1 septembrie 2021    /    Știri

Grupul de companii Zentiva din România înregistrează o creștere de 10% a cifrei de afaceri și țintește consolidarea portofoliului prin lansări

Grupul de companii Zentiva în România, lider în volume pe piața totală (medicamente cu și fără prescripție) și lider în volume și în valoare al pieței de medicamente generice din România (medicamente cu prescripție, generice), a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 514,1 mil. lei în semestrul 1 din 2021. Avansul vânzărilor pentru Zentiva SA a fost 17%, în timp ce Labormed Pharma Trading (fosta Alvogen România, acum parte din grupul de companii Zentiva în România) a raportat o evoluție de 22% pentru prima jumătate a anului versus aceeași perioadă a anului 2020. Zentiva țintește consolidarea portofoliului prin lansări ce acoperă o gamă largă de domenii terapeutice, inclusiv cardiovascular, oncologie, aparat respirator și diabet.

În prima jumătate a anului 2021, cele două fabrici ale grupului Zentiva din București, fabrica Zentiva și fabrica Labormed, și-au majorat producția cu 20% în unități galenice până la un volum de 2,2 miliarde de unități galenice. Paracetamolul continuă să determine cea mai mare majorare a volumului de producție, ca urmare a comenzilor pentru piața internă, fiind secondat de produse pentru export ca urmare a licitațiilor câștigate pe piața germană. La exporturi, terapiile durerii și cele pentru hiperplazia benignă de prostată reprezintă cea mai mare pondere, de 47%, din toate volumele distribuite pe piețele internaționale.

Compania a continuat investițiile în capacitățile industriale, alocând pentru perioada menționată 13,8 mil. lei, tranșe aferente resurselor alocate pentru creșterea capacităților de producție.

„Distorsionările produse de pandemie sunt vizibile în diverse forme, inclusiv în evoluția consumului de medicamente pentru terapii care adresează afecțiuni frecvente, precum cele cardiovasculare și respiratorii. În perioada de la debutul pandemiei și până acum, pacienții cardiovasculari, oncologici precum și alți pacienți cu afecțiuni cronice, nu au luat constant tratamentele sau nu au putut beneficia de asistența medicală uzuală din cauza restricțiilor. Afecțiunile respiratorii uzuale de tipul răcelilor aproape că au lipsit în condiții de distanțare și restricții. În ciuda acestui context, Grupul Zentiva învestește în dezvoltare, tehnologii de producție de ultimă generație, își adaptează și dezvoltă portofoliul cu obiectivul de a susține nevoile sistemelor de sănătate din România și Europa, prin creșterea  accesului pacienților la medicamente generice de înaltă calitate. Vom continua de asemenea să ajutăm la creșterea conștientizării importanței controalelor medicale și a continuării tratamentului pentru afecțiunile cronice. Nu în ultimul rând, ne concentrăm pe sustenabilitatea activității noastre, pe impactul acțiunilor noastre. Acționăm astăzi pentru un viitor sustenabil, în special în ceea ce privește mediul social și mediul înconjurător.”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

În România, grupul Zentiva reunește societățile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. și Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice esențiale în cardiologie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie,  urologie, terapia durerii și pentru sistemul nervos. În prezent, grupul Zentiva exportă din România în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Cehia, Rusia, Belarus și altele.

În România, în cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1300 de persoane, dintre care aproximativ 800 în operațiunile industriale (de producție). Prioritatea companiei este protejarea angajaților pentru a putea livra, fără întrerupere, tratamentele atât de necesare pacienților din România și nu numai.

1 Sursa IQVIA Martie 2020-Februarie 2021, date sell-in și sell-out intrări și ieșiri din farmacii.

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.700 de angajați și o rețea de locații de producție, inclusiv fabricile de top din Praga, București și Ankleshwar, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, angrosiști, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Contact presă:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338