Știri de la Zentiva

19 mai 2021    /    Știri

Zentiva faciliteaza vaccinarea angajatilor, familiilor lor si a colaboratorilor

Zentiva facilitează vaccinarea angajaților, familiilor lor și a colaboratorilor prin crearea unui punct de vaccinare în fabrica Zentiva

Grupul Zentiva susține eforturile de combatere a pandemiei prin crearea unui punct de vaccinare la sediul fabricii Zentiva SA, în cadrul cabinetului medical existent în unitatea de producție. Vaccinarea este voluntară și disponibilă angajaților companiei, membrilor familiilor acestora și contractorilor care desfășoară zilnic activități în fabricile Zentiva SA si Labormed. Punctul medical dedicat vaccinării Covid-19 va funcționa pe bază de programare.

“ În calitate de angajator pentru aproximativ 1300 de persoane, suntem conștienți de responsabilitatea de a informa și de a oferi angajaților noștri, partenerilor și familiilor lor posibilitatea de protecție împotriva infecției COVID 19. Am îmbrățișat imediat ideea propusa de Guvern de a deschide un punct de vaccinare și acum, după toate verificările și aprobările necesare, suntem bucuroși să îl lansăm și astfel să ne alăturăm campaniei naționale de vaccinare. Facem încă un pas pentru a oferii comunității din jurul Zentiva șansa unui viitor mai sigur și mai sănătos, alături de oamenii de care ne pasă.”, Simona Cocoș Director General Zentiva România și Moldova.

Zentiva a prioritizat protecția angajaților săi în timpul pandemiei, cu măsuri și politici de siguranță suplimentare și a implementat programe de suport pentru specialiștii din domeniul medical prin donații de medicamente și echipamente de protecție. Protecția angajaților este o prioritate absolută pentru companie și permite menținerea disponibilității medicamentelor de înaltă calitate, moderne și accesibile pentru pacienți, în mod special în situații extraordinare precum pandemia COVID-19.

Grupul ZENTIVA este numărul 1 în volume și numărul 3 în valoare pe piața farmaceutică totală (medicamente cu si fără prescripție), iar în piața de generice ocupă locul 1 atât în volume, cât și în valoare (medicamente cu prescripție, generice)*. În România, Zentiva deține două fabrici de medicamente generice, la București, Zentiva SA si Labormed.

*Sursa IQVIA martie 2020-februarie 2021, date sell-in și sell-out intrări și ieșiri din farmacii

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.700 de angajați și o rețea de locații de producție, inclusiv fabricile de top din Praga, București și Ankleshwar, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, angrosiști, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Contact presă:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.