Știri de la Zentiva

8 iulie 2021    /    Știri

Zentiva România își propune să îmbunătățească moleculele și terapiile existente pentru a acoperi nevoile pacienților

Zentiva România are un centru de dezvoltare a medicamentelor generice în România și își propune să îmbunătățească moleculele și terapiile existente pentru a acoperi nevoile pacienților

Grupul Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători europeni de generice, și-a intensificat activitățile de cercetare și dezvoltare în România. Centrul său de la București va dezvolta atât medicamente generice de ultimă generație, cât și medicamente cu valoare adăugată (VAM). Valorificând aptitudinile proprii și competențele academice locale, Zentiva este una dintre puținele companii farmaceutice din România angajate în cercetare și inovare, capabilă să aloce resursele financiare necesare.

Dezvoltarea medicamentelor generice implică un proces științific intensiv, derulat pe parcursul mai multor ani, care are ca scop lansarea genericului în prima zi după expirarea protecției pentru molecula originală.

În Centrul de Cercetare și Dezvoltare din București, Zentiva dezvoltă și „medicamente cu valoare adăugată” - produse bazate pe molecule cunoscute, dar care oferă soluții pentru nevoi nesatisfăcute ale pacienților. Pe de o parte, echipa de cercetători combină molecule cunoscute pentru a îmbunătăți beneficiile clinice, modul de administrare și pentru a reduce efectele adverse. Pe de altă parte, reformulează generice existente pentru a genera un efect terapeutic mai rapid și pentru a reduce dozajele, printre altele. De asemenea, centrul cercetează pentru a identifica posibile noi indicații terapeutice ale aceluiași medicament și, de asemenea, caută soluții inovatoare pentru a reduce costurile de producție, pentru a oferi mai multor pacienți medicamente accesibile.

"Cu o importantă capacitate de cercetare și dezvoltare adăugată recent prin preluarea Labormed, Zentiva devine un punct de reper atât pentru întreaga industrie farmaceutică cât și pentru sistemul de sănătate. Acest lucru aduce mai multă valoare industriei noastre și ar putea constitui un precedent pentru dezvoltarea altor centre de cercetare și pentru investițiile ulterioare în producția locală de medicamente. Considerăm că avem responsabilitatea ca, folosind talentele din compania noastră, să inovăm pentru a oferi milioanelor de pacienți din România, și nu numai, medicamentele generice moderne, eficiente și accesibile.", Simona Cocoș, Director general Zentiva România și Republica Moldova.

Centrul de Cercetare și Dezvoltare Zentiva în România

Facilitățile de cercetare și dezvoltare de ultimă generație ale Zentiva funcționează la capacitate maximă din iulie 2018. Centrul este echipat pentru cercetarea dozelor orale solide și se concentrează pe caracterizarea substanței active, preformulare, dezvoltarea formulării, dezvoltarea proceselor, dezvoltarea și validarea metodelor analitice. Un grup de 17 oameni de știință cu experiență - în chimia organică, microbiologie, farmacologie, chimie medicală, inginerie, ingineria țesuturilor - lucrează în laboratoarele Labormed. De la lansare, centrul a finalizat dezvoltarea a patru molecule și șase studii de bioechivalență, două produse fiind supuse aprobării autorităților din domeniul sănătății din UE și Canada și unul în curs de examinare.

Grupul Zentiva s-a extins rapid în ultimii doi ani, achiziționând companiile românești de OTC-uri Solacium și Creo, precum și operațiunile Alvogen din regiunea CEE, dar și o unitate de producție în Ankleshwar, India.

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.700 de angajați și o rețea de locații de producție, inclusiv fabricile de top din Praga, București și Ankleshwar, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, angrosiști, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Contact presă:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338