Știri de la Zentiva

12 aprilie 2021    /    Știri

Zentiva își continuă expansiunea în oncologie cu lansarea Alymsys® (Bevacizumab) în 21 de țări din Europa

ZENTIVA ÎȘI CONTINUĂ EXPANSIUNEA ÎN ONCOLOGIE CU LANSAREA ALYMSYS® (BEVACIZUMAB) ÎN 21 DE ȚĂRI DIN EUROPA

Zentiva și mAbxience anunță colaborarea lor pentru lansarea ALYMSYS® (bevacizumab), ca urmare a autorizării de introducere pe piața europeană din 26 martie. Aprobarea CE are la bază un pachet clinic și științific cuprinzător, care demonstrează biosimilaritatea ALYMSYS® cu produsul de referință originar.

Nick Haggar, CEO al Zentiva, a declarat: „Suntem foarte mândri să mai facem un pas în extinderea portofoliului nostru de medicamente oncologice, în concordanță cu realizarea aspirației noastre de a crește accesul la medicamente biologice în Europa. Medicamentele biologice joacă un rol important în lupta împotriva cancerului, iar parteneriatul nostru cu mAbxience marchează o etapă importantă în planul nostru de a contribui semnificativ la sănătătea publică în Europa.”

Un produs biosimilar este un medicament biologic, similar într-o foarte mare măsură cu produsul medicinal de referință în privința calității, securității și eficacității. Produsele biosimilare contribuie la creșterea numărului de pacienți care au acces la tratamente biologice, în același timp cu realizarea de economii de costuri semnificative pentru sistemele de îngrijire a sănătății.

ALYMSYS® va fi distribuit de Zentiva în 21 de țări din Europa.

Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deservește pacienți din Europa și nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.700 de angajați și o rețea de locații de producție, inclusiv fabricile de top din Praga, București și Ankleshwar, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.
La Zentiva, credem că serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la prețuri accesibile și la asistență medicală de înaltă calitate. Lucrăm în parteneriat cu medici, farmaciști, angrosiști, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Contact presă:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.