Știri de la Zentiva

5 aprilie 2022    /    Știri

Record în producția de medicamente - Fabricile Zentiva din România au produs peste 162 milioane cutii de medicamente în 2021

Record în producția de medicamente - Fabricile Zentiva din România au produs peste 162 milioane cutii de medicamente în 2021

 

Grupul Zentiva, cel mai mare producător de medicamente generice din România și a treia cea mai mare companie farmaceutică pe plan local în valoare*, a produs cu 13% mai multe medicamente în 2021 față de anul precedent. Cele două fabrici deținute de entitățile Zentiva la București, Zentiva S.A. și Labormed – Pharma S.A., au realizat în perioada menționată 162 milioane de cutii medicamente, față de volumul de 144 milioane înregistrat în 2021. În 2019, înainte de preluarea fabricii Labormed, Zentiva S.A. a produs 105 milioane de cutii de medicamente în România. Fabrica Zentiva S.A. continuă să reprezinte o pondere de peste 80% din totalul de medicamente produse de Grupul Zentiva pe plan local. În acest an fabrica Zentiva de la București va sărbători 60 de ani de activitate neîntreruptă.

 

Pentru al doilea an consecutiv, formele solide au înregistrat cele mai ample creșteri ale volumului de producție, pentru unele dintre cele mai cerute și utilizate medicamente, precum metamizol (Algocalmin), paracetamol si acid acetilsalicilic, situație determinată în principal de continuarea pandemiei Covid-19. Acestora li se adaugă evoluția în producție pentru moleculele tamsulosin (urologie) și bisoprolol (afecțiuni cardiovasculare), datorită livrărilor pe piețe externe precum Germania și Marea Britanie.

 

Grupul Zentiva exportă din România către 34 de țări (dintre care amintim Germania, Franța, Marea Britanie, Cehia, Polonia), Iordania, Armenia și Kosovo reprezentând noi piețe de distribuție active începând cu 2021. Aproximativ 63% din producția în volume realizate în România este alocată exporturilor. Veniturile din exporturi contribuie la implementarea planurilor anuale de investiții în tehnologia de producție.

„Continuăm un ciclu lung de creștere anuală record a producției de medicamente în România ca urmare a consecvenței de a investi în extinderea capacității de producție și de a majora exporturile. După preluarea Labormed, adăugăm ca factor de creștere și programele de eficientizare internă. Am demarat în România un amplu proiect de reorganizare prin echipe autonome dedicate pe forme galenice, responsabile de fluxul de producție de la începutul procesului de fabricație și până la produsul finit. Acest mod de organizare ne va permite să păstrăm gradul de competitivitate în piață printr-un cost de productie optim, să menținem calitatea produselor și să eficientizăm timpii de fabricație”, a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

 

În România grupul Zentiva reunește societățile ZENTIVA S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. și Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie și ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator și OTC-uri.

Grupul de companii Zentiva este lider al pieței de generice din România (în volume și în valoare) și lider al pieței totale din România (medicamente cu prescripție, generice și OTC-uri) în valoare. 2,4 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din Grupul Zentiva în România.*

*Sursa datelor este IQVIA, sell-out (ieșiri din farmacii), decembrie 2021

Despre Zentiva

 

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București, Praga și Ankleshwar. În acest moment grupul Zentiva deține 2 fabrici la București: fabrica Zentiva care funcționează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962 și fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră.

Grupul are 1 centru important de cercetare și dezvoltare la Praga.

 

În prezent, Zentiva este cel mai mare producător de generice de pe plan local, în volume vândute.

 

Alături de echipa grupului Zentiva de peste 4700 persoane și rețeaua de 4 fabrici, ne străduim să fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor.

 

Credem că sănătatea trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai ușor la medicamente de înaltă calitate și la sănătate Lucrăm în strânsă legătură cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernamentale pentru a asigura soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

www.zentiva.ro

 

Pentru mai multe informatii, vă rugăm să contactați: Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva România,

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338.