Știri de la Zentiva

Siguranța pacientului

17 septembrie 2023    /    Știri

Siguranța pacientului reprezintă o prioritate pentru noi cu fiecare pas pe care îl parcurgem în procesul de a producție și furnizare a medicamentelor

💚Siguranța pacienților reprezintă pentru noi o prioritate pe care o avem în vedere la fiecare pas pe care îl parcurgem în procesul de producție și furnizare a medicamentelor. Toate standardele, procesele și sistemele de calitate și siguranță Zentiva sunt în conformitate cu bunele practici de operare, inclusiv bunele practici clinice, de laborator, de cercetare, de producție, de farmacovigilență și de distribuție.

Menținem același nivel de calitate și siguranță pentru toate produsele noastre și controlăm acești parametri în mod regulat. Fiecare pas poate fi monitorizat și înregistrat corespunzător, astfel încât să ne asigurăm că medicamentele noastre sunt sigure pentru pacienți. Totodată, analizăm orice feedback primit de la parteneri și pacienți, inclusiv comentariile, plângerile și reclamațiile acestora, ca parte a monitorizării noastre de farmacovigilență și siguranță. Lucrăm cu autoritățile de reglementare din Europa și nu numai, pentru a răspunde noilor probleme și date detectate în sistemul de sănătate, astfel încât să putem efectua evaluări ale riscurilor pentru pacienți și să implementăm orice acțiuni cu caracter corectiv pe care le-am identificat și asupra cărora am convenit.

În plus, derulăm inițiative care contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la utilizarea excesivă a medicamentelor, respectarea regimului de tratament și manipularea corectă a medicamentelor neutilizate sau expirate de către pacienți, pentru a preveni impactul negativ asupra mediului și pentru a sprijini în continuare siguranța pacienților.

#ZiuaMondialaASiguranteiPacientului #Calitate #Medicamente