Știri de la Zentiva

 la conferința anuală Medicine for Europe din 2023

22 iunie 2023    /    Știri

Zentiva se implică în discuții cheie în domeniul sănătății la conferința anuală Medicine for Europe din 2023

Zentiva, o companie farmaceutică de top și un important membru al asociației Medicamente pentru Europa, a participant la conferința Medicine for Europe 2023, care a avut loc în perioada 14-16 iunie. Având ca temă „Clădirea unei Europe mai sănătoase”, conferința a reunit lideri din industrie, factori de decizie politică și persoane cheie interesate să discute despre cele mai provocatoare probleme din industria farmaceutică.

Participanții la conferință au participat la dialoguri importante cu privire la creșterea rezultatelor în materie de sănătate publică, punând accentul pe modul în care medicamentele generice, biosimilare și cele cu valoare adăugată pot reduce disparitățile când vine vorba despre rezultatele în materie de sănătate și accesul la tratament pe teritoriul Europei.

O parte semnificativă a conferinței a fost dedicată nevoii urgente de a crește capacitatea de producție a medicamentelor în Europa, un subiect adus în prim-plan de pandemia COVID-19. Participanții au subliniat că este necesar ca industria să asigure o aprovizionare sigură cu medicamente, să creeze noi locuri de muncă și să promoveze practici de producție mai durabile, care să se alinieze cu ambițiile de sustenabilitate ale Europei.

Participanții la conferință s-au concentrat, de asemenea, pe importanța consolidării pieței de medicamente fără brevet, pentru a veni în întâmpinarea deficitului de medicamente. Aceștia au evidențiat, totodată, și rolul achizițiilor strategice de medicamente și al piețelor care funcționează optim, în vederea asigurării disponibilității medicamentelor în toate țările europene.

Crizele globale de sănătate au ocupat, de asemenea, un rol central în cadrul discuțiilor, participanții subliniind cât de importantă este cooperarea între organizațiile internaționale de sănătate publică și industria farmaceutică fară brevet în extinderea accesului la tratamente, în special în țările cu venituri mici și medii, pentru a răspunde la crizele umanitare.

Nu în ultimul rând, rezistența antimicrobiană (AMR), o problemă critică de sănătate publică, a reprezentat un subiect cheie în cadrul conferinței. Mai exact, s-a vorbit despre cât de important este rolul industriei fără brevet în reducerea impactului AMR și îmbunătățirea rezultatelor pacienților.

Conferința a fost un eveniment deosebit, contribuind la misiunea de a construi atât o Europă mai sănătoasă, cât și o lume mai sănătoasă. Participanții au demonstrat că sunt devotați angajamentului față de inovare, colaborare și livrare a medicamentelor de înaltă calitate, accesibile pentru toți.