În 2022, Zentiva România a aniversat 60 de ani de la lansare

Angajamentul pe care ni l-am asumat față de români datează din 1962, când Uzina de Medicamente București își începea activitatea.

Fabrica Zentiva din România a împlinit 60 de ani de activitate neîntreruptă în 2022.

Vă invităm să descoperiți cele mai importante momente din evoluția Zentiva în România:

Credem că sănătatea este un drept și că ea nu ar trebui să țină de șansă, că fiecare român merită tratamente moderne, de înaltă calitate, accesibile.

Prin produsele noastre de înaltă calitate, accesibile, susținem și construim încrederea în sănătatea românilor.

Am construit un portofoliu care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie și ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator și OTC-uri.

247 branduri. 178 molecule.


Toate acestea sunt efortul a generații de angajați cu pregătire înaltă de a face din sănătate un drept al tuturor și nu un privilegiu ce ține de șansă.

Împletim tradiția românească de producție medicamente cu dezvoltarea științifică continuă și investim constant în tehnologie de ultimă generație.


Echipa Zentiva în România este alcătuită din peste 1350 de profesioniști care își desfășoară activitatea în diviziile industrială, comercială dar și în echipe globale.
Avem la acest moment în companie 4 generații de profesioniști de care suntem mândri și pe care îi apreciem.

În luna ianuarie 2022 Zentiva România a primit certificarea internațională Top Employer care confirmă eforturile companiei de a dezvolta și implementa procese de resurse umane oferind echipei locale cele mai bune oportunități de lucru și de dezvoltare.


Considerăm că puterea diversității este o sursă cheie de progres, coeziune socială și inovație. În anul 2021 am semnat Carta Diversității din România pentru a reconfirma angajamentul nostru față de valorile care contribuie la crearea unei societăți mai bune și mai corecte.


Reunind fabricile și operațiunile Zentiva SA, Labormed și Solacium Pharma, Grupul Zentiva este în prezent cel mai mare furnizor și producător de medicamente generice din România, lider al pietei de medicamente generice în volume și valoare și este principalul furnizor de medicamente în spitale. 1 din 4 medicamente vândute în farmacii în România este un produs Zentiva* . (* date conform IQVIA Decembrie 2021, date sell-out).


Odata cu rolul de lider de piață ne asumăm responsabilități legate de comunitatea locală prin implicarea în campanii de responsabilitate socială în care angajatii Zentiva au un nivel înalt de participare.


Ne preocupă în mod constant diminuarea impactului asupra mediului și alocăm constant resurse în acest sens. În perioada 2019-2021 am plantat în Romania 27.000 de puieți, iar în anul 2022 vom planta 20.000 copaci în Munții Făgăraș. Fabricile noastre folosesc energie verde 100% și dezvoltăm proiecte pentru reducerea consumului de apă, energie etc.

60 de ani în viața unui om înseamnă mult, înseamnă aproape o viață. În viața unei companii precum Zentiva înseamnă un început, pe care îl continuăm aducând sănătatea la îndemâna tuturor românilor.

60 de ani în viața unui om înseamnă mult, înseamnă aproape o viață. În viața unei companii precum Zentiva înseamnă un început, pe care îl continuăm aducând sănătatea la îndemâna tuturor românilor.

Video aniversar

Fabricile Zentiva în România