Istorie

Istoria Zentiva începe în urmă mai bine de 500 de ani cu farmacia Vulturul Negru, care există în continuare în Praga, Republica Cehă.

Astăzi, la 5 secole distanță, Praga se află în continuare în mijlocul operațiunilor noastre, ca sediu global al Zentiva. În Praga, conducem operațiunile a 31 de filiale și 7 sucursale cu operațiuni active în 35 de țări, susținute de o echipă de aproximativ 4800 de oameni. Diversitatea echipei noastre constituie un mare avantaj și suntem cu toții uniți în scopul nostru de a asigura furnizarea de medicamente de înaltă calitate și la prețuri accesibile oamenilor din Europa și din afara ei, care depind de ele în fiecare zi.

În 2018, Zentiva a devenit o companie independentă, susținută de Advent International.

Începând cu 2020, ne-am extins afacerea în noi teritorii din Europa și ne-am completat portofoliul în principalele arii terapeutice. Și călătoria noastră captivantă de creștere tocmai a început.

În patru ani, am reușit să dublăm dimensiunea companiei, extinzând amprenta noastră geografică în toată Europa, acoperind principalele arii terapeutice și tratamente standard.

Oferind produsele și serviciile noastre la o calitate înaltă și, în același timp, cu un preț accesibil, aducem o contribuție enormă la sănătatea publică.

Grupul de companii Zentiva este lider în volume și valoare al pieței de generice și în top 4 companii farmaceutice, în valoare, în piața totală de medicamente din România.* 1 din 10 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva din România . *Sursa datelor este IQVIA, sell-out data, all market (RX + OTC, Originals + Generics), MAT 2023.